Wil je de looks van staal?

steel look kozijnen

Iedereen kent nog wel de kozijnen van vroeg, prachtige stalen kozijnen met glas in lood. Echter waren er aan de kozijnen ook wel nadelen, niet geïsoleerd en het glas wat werd gebruikt was enkel glas. Voordeel van staal is wel dat het een strakke uitvoering is, en dat je het overal kunt gebruiken. Met steel look kozijnen heb je de looks van een stalen kozijn, maar de voordelen van een modern aluminium kozijn. Wel materiaal wat geïsoleerd is, en je kunt gebruik maken van isolatieglas.

Strakke uitstraling van je woning

Of je nu een moderne woning hebt, of een woning uit de jaren 30 bijvoorbeeld. Steel look kozijnen geven een zeer strakke en mooie uitstraling, goed verzorgd en ook voor je energierekening zijn de kozijnen erg gunstig. Zowel in nieuwbouwwoningen als bestaande woningen kom je de kozijnen steeds vaker tegen, bij een verbouwing worden vakkundig de oude kozijnen verwijderd en de nieuwe geplaatst. In de meeste gevallen heb je binnen een dag al een prachtig resultaat.

steel look kozijnen

Uitstraling als voorheen

Vroeger werd er in plaats van glaslatten, bij stalen kozijnen gebruik gemaakt van stopverf om het glas op zijn plaats te houden in het kozijn. Bij steel look kozijnen is er een schuine kant aangebracht, die veel lijkt op het stopverf van vroeger. Op deze manier heb je het idee dat je met een echt stalen kozijn te maken hebt, nog een reden om gebruik te maken van de kozijnen. De structuur is ook niet geheel glad, omdat dit bij stalen kozijnen ook niet het geval is.