Waarom goede ventilatie zo belangrijk is

Wist je dat we gemiddeld zo’n 11.000 liter lucht inademen? In het kader van een goede gezondheid kun je je dan misschien wel voorstellen hoe belangrijk het is dat deze lucht schoon is. Verstandig dus om eens stil te staan bij het belang van goede ventilatie. Het belang van ventilatie is namelijk een onderwerp dat vaak vergeten wordt.

Bron: https://www.ventilatieshop.com/

Zorg voor constante ventilatie

Om te zorgen voor goede ventilatie is het van belang dat dit 24/7 gebeurt. Dit kun je op verschillende manieren doen. Denk aan het openzetten van een raam of een ventilatierooster. Op deze manier zorg je ervoor dat de lucht in huis of op kantoor zich constant blijft verversen. Ondanks de kou is het ook van groot belang om tijdens de winter goed te blijven ventileren.

Voor een écht gezonde leefomgeving is alleen frisse lucht in huis niet voldoende. Daarnaast is ventilatie met behulp van frisse lucht voor sommige ruimtes niet eens mogelijk. Zo zijn er een hoop badkamers waar bijvoorbeeld geen raam aanwezig is. Het is dan ook raadzaam om een spirobuis of ventilatiebuis te laten plaatsen. Zo’n spirebuis zorgt ervoor dat vuile lucht wordt afgevoerd en dat verse lucht juist wordt toegevoerd.

De oorzaak voor vocht en schimmels

Vocht kan op verschillende manieren ontstaan, zoals bij het koken of bij het douchen. Door vocht ontstaan schimmels en daardoor verslechtert de luchtkwaliteit. Goede ventilatie is een belangrijke manier om de ontwikkeling van vocht te voorkomen. Zorg er bij het douchen en bij het koken daarom altijd voor dat je de centrale afzuiging aanzet.

Meer weten?

Wil je meer weten over het belang van goede ventilatie of ben je bijvoorbeeld op zoek naar een spirobuis of ventilatiebuis om de ventilatie in jouw huis of kantoorruimte te verbeteren? Bezoek dan eens de website van Ventilatieshop.com.