Waarom een waterontharder?

Steeds meer huishoudens in Nederland krijgen te maken met kalkaanslag. Dit komt doordat de waterhardheid enorm verschillend is per provincie en gemeente. Het kan hierdoor gebeuren dat er in jouw drinkwater meer magnesium en calcium zit, dan in het drinkwater van een dorp kilometers verderop. Deze mineralen staan er inmiddels om bekend dat ze zich afzetten in de leidingen en hiermee een dikke laag kalk veroorzaakt. Niet voor niets is kalkaanslag één van de meest voorkomende problemen in het huishoudens. Om te voorkomen dat de kalkaanslag problemen gaat veroorzaken, is er de waterontharder. In deze blog vertellen wij je waarom een waterontharder de uitkomst is voor ieder huishouden. Lees snel verder en kom meer te weten!

1. Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Door een waterontharder in huis te nemen, zorg je ervoor dat alle kalk uit je drinkwater wordt gefilterd. Hiermee voorkom je gemakkelijk dat er kalkaanslag ontstaat op de bodem van jouw huishoudelijke apparaten. Deze kalkaanslag werkt isolerend, waardoor apparaten uiteindelijk meer energie gaan verbruiken om optimaal hun werking te kunnen doen. Dankzij een waterontharder ontstaat er geen kalkaanslag meer en gaat jouw wasmachine, waterkoker en koffiezetapparaat langer mee. 

2. Geen chemische middelen nodig

Een waterontharder voorkomt dat er kalkaanslag ontstaat in jouw huishouden. Hierdoor is het gebruik van chemische middelen natuurlijk verleden tijd. Je hoeft immers geen chloor meer te gebruiken om die vieze laag kalkaanslag te verwijderen.

3. Milieuvriendelijk 

Alle kwalitatieve waterontharders van Amysoft Utrecht hebben slechts eenmaal per twee jaar onderhoud nodig en gaan gemiddeld zo’n 15 jaar mee. Alle waterontharders van dit bedrijf worden gemaakt met de beste hars, elektronica en tanks voor een lange levensduur. Hiermee zijn de waterontharders ontzettend duurzaam in gebruik en zijn ze ook nog eens goed voor het milieu.

4. Goed voor je huid en haar

Veel mensen weten dit niet, maar de kalk in water in ontzettend slecht voor je huid en haar. Kalk heeft namelijk een uitdrogende werking wanneer het in contact komt met je huid. Niet zo gek dus dat je huid na het douchen enorm trekt. Bovendien blijft kalk op je haar liggen, waardoor het stugger wordt om te kammen. Met een waterontharder wordt alle kalk uit het water gefilterd en zal je merken dat je direct een zachtere huid en haren hebt. Hiermee biedt een waterontharder dus niet alleen voordelen voor jouw huishouden, maar ook voor jouw gezondheid!