Tuinkamer plaatsen? De vele voordelen op een rij!

Steeds vaker kiezen Nederlanders ervoor om een tuinkamer te laten plaatsen. Het laten plaatsen van zo’n tuinkamer brengt dan ook een hoop voordelen met zich mee. Maar wat is een tuinkamer nou eigenlijk precies en wat zijn deze voordelen exact? Daar ga ik in dit artikel dieper op in!

Tuinkamer of serre

De termen tuinkamer en serre worden vaak door elkaar gebruikt. Het is daarom belangrijk om allereerst het verschil tussen een tuinkamer en een serre uit te leggen. Het belangrijkste verschil tussen de tuinkamer en de serre zit hem in het feit dat een serre een uitbouw is van de bestaande woning. Een tuinkamer kan daarentegen het beste worden omschreven als een overkapping die volledig is af te sluiten. Deze kan tegen het huis aan worden gezet, maar wordt ook vaak vrijstaand in de tuin geplaatst.

Een aantal voordelen op een rij

Het laten plaatsen van een tuinkamer biedt een hoop heerlijke voordelen. Ik heb er hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet.

Vier seizoenen lang genieten
Een van de redenen waarom veel mensen kiezen voor het plaatsen van een tuinkamer is dat je met een tuinkamer gedurende het hele jaar kunt genieten van je tuin. Ideaal natuurlijk!

Creëer een extra woonkamer
Met een tuinkamer creëer je eenvoudig een tweede woonkamer. die je kunt zien als een soort extra woonkamer. Ideaal als je bijvoorbeeld even op zoek bent naar wat privacy. Een tuinkamer kan daarnaast fungeren als kantoor aan huis!

Je woning wordt meer waard
Een aantrekkelijk bijkomend voordeel van het laten plaatsen van een tuinkamer is dat je woning meer waard wordt. Hoe hoger de kwaliteit van het gebruikte materiaal, de duurzaamheid en de isolatiewaarde, hoe hoger de waardestijging!

Meer inspiratie?

Wil je meer weten over het laten plaatsen van een tuinkamer of ben je op zoek naar extra inspiratie? Bekijk dan eens de website van Fonteyn.