Rust in huis

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en we laten alle ellende van de Corona hopelijk zo snel mogelijk achter ons. Helaas zitten we momenteel nog steeds in de lockdown en dus kan je maar beter lekker in het huis en in de tuin aan de slag. Daarom geven we je in dit blog wat heerlijke ideeën waarmee je in deze koude maanden aan de slag kan. Zo maak je van jouw stulpje de beste plek om te zitten in de lockdown.

Thuiswerken

Misschien vind je het wel een geweldige uitvinding, dat thuiswerken. Maar om je goed te concentreren voor het werk of voor school, moet je wel een prettige ruimte creëren waarin je je goed kan concentreren en waarin je lekker kan vergaderen. Zorg voor een ruim bureau waarop je al je spullen kwijt kan. Wat ook fijn is, is om een bureau te nemen die de hoogte in kan. Het vele zitten achter de computer is super slecht voor een mens en dus heb je tegenwoordig een boel bureaus die de hoogte in kunnen. Zo kan je bijvoorbeeld alle vergaderingen staand doen. Ook licht is super belangrijk in de kamer waarin je studeert of werkt. Dit voor de zon die mogelijk op het beeldscherm schijnt, of om te voorkomen dat je juist in de volledige duisternis zit. Met de juiste duo rolgordijnen moet je er voor zorgen dat er een combinatie ontstaat van verduisterende en licht doorlatende gordijnen.

Zacht

Misschien is het wel omdat we in de afgelopen twee jaar allemaal wat gevoeliger zijn geworden, maar zacht is dé trend van 2022. En dit kan op allerlei manieren. Zo kan je het serieus nemen met de teddy stof die helemaal hip is. Als kussen, stoel of bank. Hier zal jouw huisdier ook maar wat blij mee zijn. Daarnaast bedoel ik zacht in de vorm van rust. Zeker in de thuiswerk periodes is dit fijn. Zo kan je ruimtes van elkaar scheiden om meer rust te creëren. Voorheen was het normaal om in dezelfde ruimte te eten en op de bank te zitten voor de TV, nu wordt het meer gewaardeerd om de ruimtes af te scheiden voor een rustigere omgeving. Tot slot kan je zacht opvatten in de zin van kleuren. Hiervoor zie je veel bruine kleuren tegen. Dit geeft een ontzettend warme sfeer. Alsof je je midden in de bossen bevindt. Deze bruine kleuren kan je ook prima laten terugkomen in de gordijnen. Hiervoor kan je ook prachtige houten lamellen gebruiken.

Hiermee heb ik je denk ik wel wat leuke tips gegeven. Laten we onze neus vooruit houden en hopen op een goed jaar!