Met deze tips staat jouw tuin er het hele jaar goed bij

Nu de laatste maand van het jaar alweer is aangebroken staat de winter voor de deur. ’S nachts daalt de temperatuur al flink en de eerste autoruiten zijn in de vroege ochtend alweer ijsvrij gemaakt. Vlug tussen de buien door naar de supermarkt en dan snel weer terug naar huis om voor de kachel te zitten. We kunnen er niet omheen, het weer waarin we lekker van onze buitenruimte kunnen genieten zal voorlopig nog wel op zich laten wachten. Ondanks dat het nog niet helemaal de tijd van het jaar is, is het helemaal geen slecht idee om alvast weg te dromen bij de eerste zonnestralen van aankomend jaar. En op dat moment wil je natuurlijk weer optimaal genieten van je tuin of balkon, zonder dat je er eerst een flink karwei aan hebt. Om je tuin het hele jaar door te laten stralen en volgende zomer weer flink de barbecue kunt laten roken lees je in dit artikel een aantal tips.

De aanleg van de tuin

Zijn de tegels nog in goede staat of zijn deze wellicht toe aan vervanging? Of wil je de tegels wel vervangen voor een gazon? Zou een veranda niet een goede toevoeging zijn voor de tuin? Het begint allemaal bij de aanleg van je tuin. Een goed begin is het halve werk, je wilt liever niet halverwege voor verassingen komen te staan. Een goed tuinontwerp kun je prima zelf maken, begin simpelweg met een plattegrond en een lijst met materialen en spullen die je hebt. Denk ook alvast na over het plan met betrekking tot beplanting en verlichting. Als je er toch niet helemaal uitkomt kun je je laten adviseren door een expert die met jou de mogelijkheden bespreekt. Een frisse blik van een vriend of familielid kan je ook al gauw tot nieuwe inzichten brengen.

Het onderhoud

Als de inrichting van jouw tuin al helemaal naar wens is, dan kun je gelijk beginnen aan een onderhoudsbeurt. Onkruid vindt zijn weg snel tussen de tegels en zal als eerst weggehaald moeten worden. Je zult al snel merken dat de tuin hierna weer een stuk schoner oogt, al zijn we er natuurlijk nog niet. De hagen en bomen moeten worden gesnoeid, het gras moet worden gemaaid en tegels moeten worden gereinigd met een hogedrukspuit.

Zo maak je het af

Nu je tuin de juiste indeling heeft en weer helemaal schoon is kun je aan de leukste klus beginnen, namelijk de finishing touch. Zorg in ieder geval voor voldoende groen in je tuin met een aantal planten of zelfs een leuk boompje. Om er volgend jaar extra lekker bij te kunnen zitten vervang je je saaie tuinmeubelen voor een gave wicker loungeset en een fijne hangmat. Om hier een aantal jaar van te kunnen genieten kun je hier het beste een tuinmeubelhoes bij aanschaffen, zo blijven je tuinmeubelen langer mooi.