Je eigen inloopkast op maat

Als je op jezelf gaat wonen dan kan het zijn dat je veels te veel ruimte over hebt in je nieuwe woning. Als je geen partner of kinderen hebt dan is het nog best een uitdaging om elke kamer een doel te geven. Dit is het perfecte moment om je droom eindelijk waar te maken: je eigen inloopkast op maat.

Wat is een inloopkast?

Je hebt ze vast wel eens in magazines of op televisie gezien: een grote kamer met veel spiegels en oneindig kledingrekken, een inloopkast. Inloopkasten zijn perfect voor mensen die graag veel verschillende outfits dragen en dus veel ruimte nodig hebben voor hun kleding. Dankzij het formaat van een inloopkast kan je eenvoudig al je kleding kwijt.

Een inloopkast kan je niet zomaar kant en klaar kopen, deze zal op maat gemaakt moeten worden in de kamer die je daarvoor beschikbaar stelt. Als je een inloopkast op maat wilt laten maken dan raden wij aan om een kijkje te nemen bij Elkekastopmaat. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van kasten op maat, ideaal dus voor jouw inloopkast.

Wat zijn de voordelen van een inloopkast op maat?

Een inloopkast heeft natuurlijk als grootste voordeel dat je ontzettend veel ruimte hebt. Je kan er al je kleding in kwijt zonder je druk te maken dat je kast vol raakt. Hierdoor hoef je ook niet zo vaak je kledingkast op te ruimen en kiezen tussen wat je wilt houden of niet.
Voordeel nummer twee is dat je je kleding niet meer hoeft op te vouwen. Door gebruik te maken van klerenhangers kan je gemakkelijk al jouw kleding ophangen in jouw inloopkast, net als in een winkel. Hierdoor blijft je kleding kreukvrij en kan je makkelijk even snel kijken welk shirt je wilt gaan dragen die dag.

Alternatieven

Maar helaas heeft niet iedereen de ruimte of het budget voor een inloopkast. Toch zijn er dan nog andere manieren hoe jij je kledingkast unieker en persoonlijker kan maken. Een draaideurkast kan namelijk ook op maat gemaakt worden. Deze kan je vervolgens in je slaapkamer plaatsen of ergens anders. Omdat draaideurkasten verplaatsbaar zijn, zijn ze beter geschikt voor mensen met minder ruimte.