Innovatief verwarmen, lees hier alles wat je over dit onderwerp moet weten

In de zomer wordt uw lichaam door de zon automatisch verwarmd. Dit komt door de infrarood straling die de zon uitstraalt. Deze straling is met het blote oog niet zichtbaar voor de mens maar wel zichtbaar voor verschillende dieren op deze aardbol.

Infrarood licht zijn golflengten en frequenties die op de huid als warm worden ervaren. Als een frequentie van een golf sneller is, dan wordt de golflengte kleiner, door een hogere frequentie wordt meer energie en dus ook warmte vrijgegeven.

Invloed van infrarood straling op het lichaam

Zodra infrarood licht wordt toegepast op een lichaam of in de buurt van het lichaam komt, zorgt de straling ervoor dat het lichaam opwarmt en daarnaast zorgt de straling ook nog voor een stijging in hartslag en bloedsomloop. Zodra er een stijging plaats vindt in de bloedsomloop van het lichaam zal de stofwisseling in uw lichaam sneller gaan werken

Infrarood straling bij medische klachten

Warmtetoepassing bij lichamelijke klachten wordt al zeer lang gebruikt als oplossing voor de gezondheidsklachten. Door de warmte verlaten gifstoffen uw lichaam in de vorm van zweet, een goede manier van het schoon houden van het lichaam kan met infrarood straling.

Daarnaast zorgt infrarood straling voor vermindering van spierpijn na het sporten, de verzuring van de spieren zal veel sneller wegtrekken omdat de spieren door de warmte sneller overgaan op een ontspanningsfase. Ten slotte is infrarood licht zeer goed tegen diverse ziekten denk hierbij aan longziekten, darmproblemen en hart- en vaatziekten.

De aanschaf van een infrarood verwarmingspaneel

Een infrarood verwarmingspaneel is een zeer goede aanschaf om de leefomgeving en uw gezondheid goed op peil te houden. Wel is infrarood verwarming duurder dan een CV-ketel die u waarschijnlijk momenteel in gebruik heeft. Toch heeft een infrarood verwarmingspaneel veel voordelen, het zorgt voor minder kans op schimmelvorming in het huis, minder stof in de lucht en een lagere luchtvochtigheid. 

Waar u wel op moet letten bij de aanschaf van een infrarood verwarmingspaneel is hoe oud uw huis is. Oudere woningen bevatten vaak weinig of geen isolatie en voldoen niet meer aan het huidige Bouwbesluit. Nieuwere woningen zijn daarom beter geschikt voor infrarood verwarming. Dit komt met name omdat de infrarode straling ervoor zorgt dat de warmte in objecten gaat zitten en deze objecten zullen vervolgens de warmte verder door de ruimte heen verspreiden. Isolatie speelt daarom ook een belangrijke rol, door weinig tot geen isolatie in een oude woning ontsnapt de warmte namelijk veel makkelijker in plaats van in een nieuwe woning die voldoet aan nieuwe eisen.