Handige tips bij het grondig schoonmaken van je woning

Schoonmaken is voor veel mensen een klus waar ze tegenop zien, maar als je in een schone en gezonde omgeving wil leven ontkom je er niet aan. Ben je op zoek naar een aantal handige tips voor het grondig schoonmaken van je woning? Lees dan verder, want in dit artikel zet ik er een aantal voor je op een rijtje. Moet jouw woning nodig schoon worden gemaakt, maar wil je of kun je dit simpelweg niet zelf doen? Neem dan eens een kijkje op de website van Woningontruiming Service.

Gebruik een plantenspuit

Veel mensen maken bij het schoonmaken gebruik van een emmer met sop en een vaatdoek. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het kan een stuk effectiever. Gebruik bij voorkeur een plantenspuit gevuld met water en wat allesreiniger.

Vieze vlekken in het tapijt

Zitten er vieze vlekken in je tapijt of je vloerkleed? Probeer ze er dan eens uit te krijgen door wat koolzuurhoudend water over de vlek heen te gieten. Na een tijdje dep je met een droogstuk papier of met een oude vaatdoek en de kans is groot dat de vlek verdwenen is!

Heb je bovenstaande geprobeerd, maar zit de vlek er nog steeds? Dan kan het verstandig zijn om een specialist in te schakelen om het tapijt te reinigen of om het tapijt professioneel te laten verwijderen.

Weg met vieze geurtjes

Soms ruikt het in huis niet zo fris. Ben je benieuwd hoe je deze vieze geurtjes eenvoudig kunt verdrijven? Zet dan eens een pannetje water met schoonmaakazijn op en breng deze op een laag vuurtje aan de kook. Je zult merken dat de geuren na een poosje vanzelf wegtrekken!