Een tweede woonkamer in je tuin

glazen schuifwand voor overkappingen

Het is natuurlijk ideaal om het hele jaar buiten te kunnen zitten. Helaas laat het Nederlandse weer het niet toe om iedere dag lekker in de tuin te zitten. Gelukkig is er een andere oplossing. Zo kan je van een deel van je tuin een tweede woonkamer maken waar je heerlijk in kan zitten, ook als het kouder wordt buiten. Dit doe je door je terrasoverkapping te sluiten met een glazen schuifwand voor overkappingen. Wil je meer weten over deze slimme oplossing? Lees dan vooral verder.

Hoe werkt het?

Ten eerste is het belangrijk je buitenterras volledig te overdekken. Dit is zowel fijn in de zomer wanneer de zon in de tuin te fel is en in de winter omdat je zo beschermt bent voor slecht weer. Als je een overdekt buitenterras hebt kan je een glazen schuifwand voor overkappingen plaatsen. Zo dek je je terras volledig af en creëer je als het ware een glazen kamer waarin je wordt beschermt tegen iedere weersomstandigheid. In de winter kan de zon deze ruimte snel verwarmen en als de zon niet schijnt kan je de warmte verwarmen met een elektrische verwarming. In de zomer kan je de deuren open laten zodat je ook kan genieten van het overdekte terras.

glazen schuifwand voor overkappingen

De voordelen

Naast dat je beschermt bent tegen het weer ziet deze oplossing er ook mooi uit in de tuin. Daarnaast is niet erg moeilijk te plaatsen. Als je handig bent kan je het zelf doen en anders kan je het overlaten aan een expert. Ook kan je de ruimte super sfeervol inrichten. Zo is het een goed idee mooie planten op te hangen, omdat de planten het maximaal aantal lichturen krijgen en daarnaast beschermt zijn. Ook vormt de overkapping een goede bescherming tegen uv stralen, dit is vooral in de zomer ideaal. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je een tweede woonkamer hebt in de tuin. Dit is een enorme luxe, zowel in de zomer als in de winter. Je kan overkappingen vinden in allerlei soorten en modellen, zo is er voor iedere tuin een mooi design te vinden.