Een rustgevend interieur – tips

Je huis is een plek waar je heerlijk tot rust moet kunnen komen. Na een lange dag wil je soms het liefst niets of niemand om je heen en het is dan fijn om je te begeven in een omgeving die rust uitstraalt. Met onderstaande tips stel je een rustgevend interieur samen.

Minimaliseer de boel

Een teveel aan meubels en spullen kan ervoor zorgen dat de ruimte chaotisch oogt. Door de afwezigheid van rommeltjes zal je interieur meer rust uitstralen. Zorg ervoor dat je huis dus opgeruimd en netjes is en dat je niet teveel overbodige spullen hebt staan.

Werk met de juiste verlichting

Verlichting kan een grote impact hebben op de sfeer in je interieur. Ga voor subtiele, rustgevende verlichting zoals een mooie klassieke hanglamp van LampenShopOnline. Ook kaarsjes kunnen veel rust uitstralen. Bovendien maak je er op die manier eenvoudig een romantisch avondje van samen met je partner. Vergeet de lekkere hapjes en drankjes niet!

Gebruik subtiele kleuren

Maak je veel gebruik van felle kleuren in je interieur, dan zal het geheel erg druk zijn. Om een kleur rust te laten geven mag deze niet overheersen. Je kunt best met bijvoorbeeld rood- of paarstinten werken als je dit mooi vindt, maar zorg er dan in ieder geval voor dat ze niet te fel zijn.

Overdrijf niet met accessoires

Accessoires voor in je woning zijn leuk, maar kunnen er ook voor zorgen dat de boel te druk wordt. Probeer dat te vermijden. Kies bijvoorbeeld voor een aantal wat grotere accessoires, of maak een mooie collage van een aantal fotolijstjes die je aan de muur hangt. Overdrijf ook niet met kussentjes op de bank of vloerkleden. Eén vloerkleed en slechts enkele kussentjes kunnen al veel doen voor de sfeer in je woning, terwijl het geheel tegelijkertijd een rustgevende uitstraling blijft hebben.