Een overkapping in de tuin aanbrengen: aan te raden voor elke tuinliefhebber

overkapping

Wanneer je zonder schroom van jezelf kunt zeggen dat je echt een tuinliefhebber bent, en je dus ook graag zo veel mogelijk tijd in je eigen tuin doorbrengt, dan baal je er ongetwijfeld elke keer weer van als de weersomstandigheden een ontspannen verblijf in je tuin onmogelijk maken. Evenwel zou je hier ook zelf iets aan kunnen doen, en wel door een overkapping in je tuin aan te (laten) brengen. Zo’n overkapping is natuurlijk niet van de ene op de andere dag geregeld. Hieronder lees je alvast op welke zaken je kunt of moet letten rond je aanschaf.

overkapping

Factoren om rekening mee te houden rond je aanschaf

Als je een tuinoverkapping gaat aanschaffen, probeer dan met deze aspecten rekening te houden: 

  • Probeer te kiezen voor materialen van goede kwaliteit en met een lange levensduur. Hierbij geldt dat aluminium als basis het doorgaans heel goed doet. Wil je ook met hout werken, dan zouden Douglas hout en behandeld grenen- en vurenhout goede opties kunnen zijn.
  • Bepaal van tevoren hoe het dak van je overkapping er ongeveer uit moet komen te zien. Het scheelt voor de uitstraling namelijk heel veel of je een glazen dak wilt, of een gesloten dak van hout of golfplaten.
  • Bepaal hoe lang en breed de overkapping moet worden. Houd er hierbij rekening mee dat als de constructie erg breed wordt, dat één of meerdere staanders nodig zullen zijn.