Donker wanneer je het wilt met een rolgordijn dakraam

rolgordijn dakraam

Wanneer je een zolderkamer hebt dan wil je ook dat je een donkere kamer hebt als je wilt slapen. Dit is wat iedereen wilt, maar je ziet vaak dat een zolder toch het lastigst is. Je zult namelijk de zon van beide kanten hebben. Zowel als de zon opkomt als de zon ondergaat. Om dit tegen te gaan zul je dus wel een rolgordijn dakraam kunnen plaatsen. Deze zal er dan voor zorgen dat je geen zonlicht in je kamer krijgt als je dat niet wilt. Zo zul je dus een stuk beter kunnen slapen. Slaap is ook erg belangrijk want in je nachtrust zal je lichaam zichzelf repareren. Dit moet je dus ook echt niet onderschatten. Heb je moeite met slapen en je ziet dat je kamer niet helemaal donker is dan kan dit een oplossing zijn.

rolgordijn dakraam

Warmte

Ook de warmte kun je buiten houden met een rolgordijn dakraam. Op zolder is het in de zomer al warm genoeg en wil je er alles aan doen om het kouder te krijgen op de kamer. Het rolgordijn zal dan ook functioneren als een zonwering waardoor er dus warmte wordt weerkaatst naar buiten. Het nadeel van een zolderkamer is ook dat alle warmte in het huis er naartoe zal stijgen. Warme lucht stijgt namelijk op dus aan het einde van de dag zal al die lucht in de zolderkamer zitten.

Voor iedereen de juiste keuze

Je wilt ook dat het rolgordijn dakraam een kleur heeft die bij jouw kamer past. Dit is namelijk wel zo fijn en zal dan ook voor rust zorgen. Als je namelijk een zeer opvallende gordijne hebt hangen zul je hier onbewust ook mee bezig zijn. Dan zul je alsnog niet lekker kunnen uitrusten en merk je ook dat dit je nachtrust beïnvloed.