De prijzen van een deurklink

Zijn de huidige klinken in huis versleten of wil je een nieuwe deurklink kopen om het interieur binnenshuis op te frissen? Dan moet je eerst kijken naar de prijzen van deurknoppen zodat je weet wat je te wachten staat. Wil je meer te weten komen over de prijzen die bij deurknoppen komen kijken, lees de onderstaande tekst dan goed door.

Wat is een deurklink?

Een deurklink kan het beste worden omschreven als een handige wijze om een deur te openen of juist gesloten te houden. Je kunt uitgaan dat een deurklink bestaat uit een aantal onderdelen waaronder een klink, welke aangebracht wordt op de deur. Deurklinken hoeven niet duur te zijn en zijn gemakkelijk door een expert te plaatsen. Hier komt nog bij dat je kunt kiezen uit veel verschillende soorten deurknoppen waardoor je altijd een passende deurklink kunt vinden voor je situatie.

Waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van een nieuwe deurklink ga je goed moeten letten op een aantal zaken, waaronder:

  • Je gaat een betrouwbaar en erkend bedrijf in moeten schakelen als je nieuwe deurknoppen wilt laten plaatsen. Check goed of er reviews of beoordelingen te vinden zijn online over het bedrijf.
  • Let op de vorm van de deurklink, aangezien je kunt kiezen uit verschillende vormen waaronder sierlijk gekrulde deurknoppen, rechte deurknoppen, ovalen deurknoppen, hoekige deurknoppen en rondom afgeronde deurknoppen.
  • Kies de vorm van de knop, aangezien je een ruim aanbod aan vormen, maten en ook materialen hebt.
  • Je moet ook letten op de vorm van het afdekplaatje, waarbij je afdekplaatjes kunnen onderscheiden als rozet of als schild.
  • Let op het materiaal aangezien je uit een groot aanbod aan materiaalsoorten kunt kiezen waaronder messing, hout, RVS en kunststof. Kies een geschikte soort materiaal door na te gaan hoeveel onderhoud je bereid bent uit te voeren.

Wat zijn de aanschafkosten?

Ga je een nieuwe deurklink kopen, dan wil je vast weten wat je moet gaan betalen. De aanschafkosten van deurknoppen hangt af van of het gaat om deurknoppen voor binnen of voor buiten. Je kunt er min of meer van uitgaan dat je ergens tussen de € 10 en € 25 moet betalen als het gaat om deurknoppen voor binnenshuis, terwijl je voor deurknoppen die geschikt zijn voor buitenshuis gemiddeld € 10 tot € 40 betaalt.

De kosten van de plaatsing

Schakel je een erkend bedrijf in voor het plaatsen van een nieuwe deurklink, dan ga je moeten denken aan de arbeidskosten die hierbij komen kijken. De arbeidskosten worden bepaald door de soort deurknoppen, maar ook door de specialist die je inhuurt. Je kunt er van uitgaan dat je gemiddeld ergens tussen de € 50 en € 150 betaalt voor de plaatsing van deurknoppen. Er zijn een aantal manieren om op de kosten van deurknoppen te besparen. Je kunt uitgaan dat je goedkoper uit bent als je een lokaal gevestigde expert inhuurt, maar ook als je eerst meerdere opties vergelijkt met elkaar om zo de beste en goedkoopste te kiezen.