Car sharing is een fijne manier van autorijden

Het nieuwe jaar staat voor de deur: tijd voor goede voornemens! Een goed voornemen is om meer te gaan bewegen en minder met de auto te reizen. Een goede stok achter de deur is dan om je auto te verkopen en voortaan te gaan fietsen of het openbaar vervoer te gebruiken. Dat lijkt misschien wat drastisch, maar het werkt, zeker in de stad, erg goed. In de stad is parkeren sowieso een drama en je moet soms al een heel stuk lopen voor je bij je auto bent. Waarom zou je deze dan nog aanhouden? Je kunt, als je écht een auto nodig hebt, gebruik maken van car sharing. Klinkt dat een beetje heftig? Dat valt reuze mee!

Is car sharing hetzelfde als carpoolen?

Car sharing lijkt in niets op carpoolen. Met carpoolen maak je met meerdere mensen tegelijk van één auto. Je spreekt af op een bepaalde plek en stapt dan allemaal in dezelfde auto. Dat is iets totaal anders dan car sharing. Met car sharing maak je allemaal gebruik van dezelfde auto, maar niet tegelijkertijd. Je reserveert de auto voor een bepaald aantal uren en kunt de kilometers afleggen die jij nodig vindt. Of dat nu op een werkbezoek is of even boodschappen doen, het kan allemaal. Er zijn zelfs busjes en bestelwagens beschikbaar voor car sharing. Handig voor als je eens een groot meubelstuk moet verplaatsen of gaat verhuizen.

Je kunt op deze manier ook zakelijk auto huren

Wanneer je ZZP'er of startende ondernemer bent is het soms niet gemakkelijk om aan een nieuwe leaseauto te komen of om een nieuwe auto te kopen. Het is dan goed om in kaart te brengen hoe vaak je de auto eigenlijk zou gebruiken. Is dat regelmatig maar niet dagelijks? Dan is zakelijk auto huren via Greenwheels iets voor jou. Alles is inbegrepen bij de huur die je betaalt. Je betaalt per kilometer en per uur en jij hoeft je nergens druk over te maken, alles is geregeld!

Minder auto's in het straatbeeld is een mooi doel!

Greenwheels heeft aangetoond dat iedere Greenwheels-auto tot maar liefst 11 auto's kan vervangen. Dat scheelt heel veel auto's in het straatbeeld. Je kunt je indenken wat er allemaal gedaan kan worden met de ruimte die overblijft. Denk dan aan perkjes, parkeerplekken voor fietsen en natuurlijk speelveldjes. Het maakt ook een groot verschil ten aanzien van de drukte in de stad. Dit heeft weer een positieve impact op het milieu.