Op weg naar nul-op-de-meter
‘Van één in Utrecht naar ... in Nederland. Doe jij ook mee?


Zonnige start bouw flat met toekomst

Gepost op maandag, 17 oktober, 2016 2 reacties

Afgelopen vrijdagmiddag (14 oktober) gaven we het startsein voor de bouw van de 8 energieneutrale woningen. Over 10 weken krijgen ze het predicaat nul-op-de-meter en kunnen bewoners er gaan wonen. Nieuw Utrechts Peil en Mitros meten dan een jaar lang of de woningen inderdaad nul-op-de-meter zijn. Op deze zonnige vrijdag namen toekomstige bewoners, studenten van Hogeschool Utrecht, wethouder Paulus Jansen, het projectteam van Mitros en Nieuw Utrechts Peil, wijkbewoners en andere geïnteresseerden gezamenlijk afscheid van de schoorsteen en hesen ze het zonnepaneel in het zadel.  Hoe dat in zijn werk ging, zie je in dit filmpje.

2
Geef een reactie

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
WalterZonnige start bouw flat met toekomst - Nieman Raadgevende Ingenieurs Recent comment authors
Nieuwste Oudste Hoogste waardering
trackback

[…] Afgelopen vrijdagmiddag (14 oktober) werd het startsein voor de bouw van de 8 energieneutrale woningen gegeven. Over 10 weken krijgen deze woningen het predicaat nul-op-de-meter en kunnen bewoners er gaan wonen. Nieuw Utrechts Peil en Mitros meten dan een jaar lang of de woningen inderdaad nul-op-de-meter zijn. Op deze zonnige vrijdag namen toekomstige bewoners, studenten van Hogeschool Utrecht, wethouder Paulus Jansen, het projectteam van Mitros en Nieuw Utrechts Peil, wijkbewoners en andere geïnteresseerden gezamenlijk afscheid van de schoorsteen en hesen ze het zonnepaneel in het zadel.  Hoe dat in zijn werk ging, zie je in dit filmpje. […]

Walter
Guest
Walter

Het was een bijzonder moment op die vrijdag 14 oktober. Zo’n 3 jaar na het starten van het ‘Hoogspringers’ overleg tussen de STUW corporaties, banken, energieleveranciers, bouwers, de gemeente en bewonersorganisaties, is nu dan toch het eerste NOM project voor Mitros. Jammer dat de bevlogen projectleider van de gemeente – Wiely Hilhorst, die het Hoogspringers initiatief zo enthousiast leidde destijds – dit niet meer kan meemaken. Het had hem zeker een trots gevoel gegeven!

Een project van Mitros
en Nieuw Utrechts Peil

© 2020 Flat met Toekomst | website: Gerjans