Op weg naar nul-op-de-meter
‘Van één in Utrecht naar ... in Nederland. Doe jij ook mee?


De missie van Bleeve

Gepost op woensdag, 21 september, 2016 Geen reacties

Door Pieter Buss

Niet alleen huurwoningen, zoals met Flat met Toekomst, maar ook koopwoningen worden energieneutraal gemaakt. De snelgroeiende start-up Bleeve begeleidt het hele proces. Mede-oprichter Paul Geurts van Kessel over zijn missie. Vandaag deel 1: hoe het bedrijf ontstond.

Elk huis in Nederland energieneutraal maken. Dat is het nobele streven van de start-up Bleeve. Het jonge Amsterdamse bedrijf begeleidt woningeigenaren – samen met installateurs en gemeenten- stap voor stap naar een duurzaam huis. Een inkijkje in de missie van mede-oprichter Paul Geurts van Kessel (28).

Tijdens zijn studietijd in Indonesië werd de kiem gelegd voor zijn huidige missie. ,,Ik zag daar hoe mooi de wereld is, maar ook hoe die in moordend tempo werd gesloopt. Toen dacht ik: ik ga de rest van mijn leven wijden aan het oplossen van grote maatschappelijke problemen.” Er moest iets gebeuren, zoveel was duidelijk. Enig dilemma voor hem was nog: ga ik het verschil maken in de politiek of het bedrijfsleven?

Het resultaat: Bleeve. Samen met zijn studievrienden uit Groningen, waar hij Technische Bedrijfskunde studeerde, gaf hij deze start-up in 2015 het levenslicht. Het bedrijf, inmiddels gegroeid naar twaalf medewerkers, begeleidt woningeigenaren om hun huis stap voor stap energieneutraal te maken. Verduurzaming moet veel sneller, is de stellige overtuiging van Geurts van Kessel. Anno 2016 bestaat de Nederlandse woningvoorraad nog altijd voor ongeveer 50 procent uit woningen met label D of slechter. Met als gevolg dat onnodig energie wordt weggegooid, het huis minder comfort biedt en niet milieubestendig is.

Waarom? Die vraag stelden Geurts van Kessel en co zich ook. ,,Het proces om duurzamer te worden is een heel gedoe. Je moet kijken naar maatregelen, keuzes maken uit installateurs, offertes bekijken, subsidies vergelijken. En dan heb je hier in Amsterdam nog met monumenten te maken, waar je niet zomaar – en zonder vergunningen- van alles mee mag doen”

 

Geef een reactie

Please Login to comment
Een project van Mitros
en Nieuw Utrechts Peil

© 2020 Flat met Toekomst | website: Gerjans